Kip Teriyaki is een van de populairste gerechten die je terug vindt in de Japanse keuken.
Aan dit originele recept hebben wij broccoli toegevoegd, zodat het gerecht voldoende vitamines en mineralen heeft. Wij serveren dit recept met witte rijst. Je kunt de kip Teriyaki eventueel ook serveren met noedels en een groenten roerbak mix.
Om dit gerecht voor te bereiden is het gemakkelijkste om een fles teriyaki-saus uit de supermarkt te nemen, maar zelf maken met basis ingrediënten die je in de meeste voorraadkasten aantreft kan natuurlijk ook.

Ingrediënten: VOOR 2/3 PERSONEN
350 gram kippendij
200 gram broccoli roosjes
2 stonken bosui
3 eetlepels Teriyaki saus
1 teen knoflook, geperst
1 theelepel gember, geraspt
1 eetlepel witte wijn
peper en zout
100 gram rijst (optioneel)
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding

Bereiding:
1. Snijd zoveel mogelijk vet van de kippendij af. Snijd de bosui in stoken van circa één cm en zet het groene gedeelte apart
2. Snijd de kippendij in kleine stukken en doe in een kom.
3. Voeg het witte gedeelte van de bosui toe de kom samen met de Teriyaki marinade, knoflook, gember en witte wijn
4. Breng eventueel op smaak met peper en zout en laat marinade minimaal 30 minuten rusten in de koelkast
5. Leg de gemarineerde kip op de bakplaat van een voorverwarmde Airfryer en laat deze voor circa 8 minuten op 180 graden bakken
6. Voeg na de 8 minuten de broccoli roosjes samen met het groene gedeelte van de bosui toe, meng alles goed door elkaar en bak het gerecht nogmaals voor circa 5 minuten op 180 graden
7. serveer eventueel met rijst of noodles
Totaal calorieën per portie 237 (zonder rijst)
Totaal calorieën 712 (zonder rijst)
eiwit 79,62
vet 22,3
koolh 13,46