Waarschijnlijk hoeven we je niet uit te leggen dat frikandellen van de snackbar niet de meest gezonde snack zijn.
Maar soms hebben we die drang om jezelf eens lekker te verwennen met een heerlijke snack. Daarom laten we in dit recept zien hoe je een gezondere variant op de frikandel kunt maken. De gezonde frikandellen blijven in de vriezer makkelijk een aantal maanden goed.
Maak een grote portie, vries ze in en je hebt tijdens een snack moment altijd een gezondere optie liggen.

Ingrediënten: VOOR CIRCA 10 FRIKANDELLEN
400 gram zoete aardappelen
500 gram kip gehakt
70 gram boekweitmeel
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel mosterd
snuifje gemalen koriander
snuifje kruidnagelpoeder
snuifje nootmuskaat
spuitzak
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding

Bereiding
1. Schil de zoete aardappel en kook ze in ruim water. Pureer de aardappel en laat het afkoelen
2. Meng alle ingrediënten met het kip gehakt
3. Voeg de afgekoelde aardappelpuree toe aan het gehakt en meng tot een gladde stevige massa
4. Doe het frikandel mengsel in een spuitzak en spuit mooie frikandel vormen op bakpapier
5. plaats de frikandellen voor minimaal 3 uur in de vriezer
6. Vet de frikandellen in met wat olie of bakspray
7. Bak de frikandellen in een voorverwarmde Airfryer op de bakplaat voor circa 25 minuten op 200 graden, draai halverwege om.
Totaal caloriën per frikandel: 143
Totaal caloriën 1432
eiwit 118,47
vet 49.65
koolh 166,81