Bakken, braden, grillen, wat is er niet mogelijk met de Airfryer? Vandaag laten we aan je zien hoe je zelf een heerlijk en gezond bananenbrood met havermout kunt bakken.
Ideaal voor de lekkere trek, lunch of om mee te nemen naar het werk!
Ingrediënten:
– 3 bananen
– 100 gram tarwebloem
– 50 gram havermout
– 50 gram pitloze dadels
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 3 eieren
– klein handje walnoten
– snufje zout
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding
Bereiding:
– Mix de bananen en dadels tot een romig geheel in een blender
– Mix de havermout fijn in een blender
– Voeg 3 eieren aan een kom en klop deze luchtig
– Voeg op de walnoten na alle ingrediënten aan de eieren en meng alles tot een glad beslag
– Hak de walnoten in kleine stukjes en roer deze door het beslag
– Bekleed het mandje van de Airfryer met bakpapier en giet het beslag in het bakpapier of gebruik een bakvorm
– Bak het bananenbrood voor circa 40 minuten op 175 graden. Gaat de bovenkant te hard? Dek deze dan af met aluminiumfolie
Wil jij meer gezonde recepten zien? Bekijk dan ons nieuwe kookboek afvallen met Airfryer: AFVALLEN MET AIRFRYER