De knoflook garnalen met broccoli sctoel is een compleet eenpansgerecht voor circa 3 portie’s.
Omdat deze schotel geen rijst, aardappelen of pasta bevatten is dit gerecht laag in calorieën en hoog in eiwitten. Voor dit recept hebben wij gekozen voor kant en klare knoflook garnalen en fijngesneden broccoli die onder andere te koop zijn bij de Albert Heijn. Op deze manier heb je in een handomdraai een complete maaltijd op tafel staan.
Ingrediënten: VOOR circa 2/3 PERSONEN
200 gram knoflook garnalen AH diepgevroren
75 milliliter halfvolle melk
200 gram brocoli, ah fijngesnipperd
50 gram jong belegen 30+ kaas
30 gram sandwich spread
30 gram groene pesto
3 tenen knoflook, geperst
6 Cherry tomaten, in vieren gesneden
100 gr champignons, in dunne plakjes
4 gram peterselie, fijngehakt
peper en zout
halve ui, fijngesneden
theelepel chili vlokken (optioneel)
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding
Bereiding:
1. Laat de garnalen ontdooien en bak de in een voorverwarmde Airfryer voor 3 minuten op 200 graden
2. Meng in de tussentijd alle ingrediënten door elkaar in een grote kom en breng op smaak met peper en zout
3. Voeg de garnalen aan het bloemkoolmengsel toe en verdeel alles in een ovenschaal
4. Bak de broccolischotel in een voorverwarmde Airfryer voor circa 15 minuten op 170 graden
5. Roer de broccolischotel halverwege de baktijd nog eens goed door elkaar
Totaal calorieën per portie: 211
Totaal calorieën: 633
eiwit 55.55
vet 30.7
koolh 31.1