Varkenshaas wordt door veel diëters gezien als vet en ongezond. Toch hoeft varkensvlees niet minder gezond en profijtelijk te zijn dan kip, kalkoen of rundvlees.
Varkenshaas is mager vlees en bevat essentiële eiwitten, vitamines, ijzer en zink. Dit gerecht smaakt heerlijk bij rijst, pasta of aardappelen.

Ingrediënten: VOOR 2/3 PERSONEN
varkenshaas
100 milliliter Kookroom (light)
150 gram kastanje champignons
1 ui
eetlepel kerrie poeder
peper en zout
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding

Bereiding:
1. Breng de varkenshaas op smaak met peper en zout.
2. Snijd de ui fijn en de champignons in plakjes.
3. Bak de varkenshaas op de bakplaat in een voorverwarmde Airfryer voor 17 minuten op 180 graden, halverwege omdraaien.
4. Meng de kookroom met de kerriepoeder en/of andere favoriete kruiden in een kommetje
5. Verpak de varkenshaas in aluminiumfolie en zet apart
6. Bak de champignons en ui samen met de kookroom voor circa 6 minuten op 180 graden
Totaal calorieën per portie: 241
Totaal calorieën 723
eiwit 99,65
vet 22,05
koolh 25.75