Een perfect koolhydraatarm voor- of bijgerecht: Luchtige eiermuffins. Deze heerlijk luchtige eiermuffins kan je eten als ontbijt of als bijgerecht. Ideaal wanneer je ’s ochtens weinig tijd hebt.
Tevens blijven deze muffins een verpakt in de koelkast een paar dagen vers, dus ideaal om door de weeks mee te nemen als ontbijt voor op het werk of onderweg. Met de luchtige eiermuffins kan je eindeloos variëren. Een geweldige manier om van restjes groente en/of vlees en vis af te komen.
Ingrediënten: VOOR 9 MUFFINS
6 eieren
50 ml melk
50 gr plakken kipfilet
halve ui
50 gram baby spinazie
peper en zout
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding.
Bereiding:
1. Snijd de babyspinazie, kipfilet en ui in kleine stukjes.
2. Klop de eieren los met melk en breng op smaak met peper en zout of andere favoriete kruiden.
3. Voeg alle ingrediënten toe aan het eimengsel en verdeel over circa 9 cupcakes.
4. Bak de eiermuffins op de bakplaat in een voorverwarmde airfryer voor circa 8 minuten op 180 graden.
Totaal calorieën per muffin: 65,22
Totaal calorieën 587
eiwit 55,18
vet 31,75
koolh 16,33