Bloemkool zit verder vol mineralen,vezels en antioxidanten. Daarnaast bevat bloemkool veel calcium en dat is goed voor je botten.
In bloemkool zit de stog sulforafaan en die zorgt voor een verbetering van de bloeddruk en nierfunctie.
Ingrediënten:
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels pittige mosterd
1 bloemkool
1 eetlepel knoflookpoeder
1/2 theelepel zout
zakje (40 g) Parmezaanse kaas
Bereiding:
• Verwijder de bladeren van de bloemkool.
• Kook de bloemkool 10 minuten in water.
• Doe de mosted in een kom en voeg de knoflookpoeder en olijfolie erbij.
• Smeer de bloemkool in met de mosterdmix.
• Strooi daarna de Parmezaanse kaas op de bloemkool.
• Pak de bloemkool in met aluminiumfolie en bak de bloemkool 10 minuten op 180 graden in een Airfryer.
• Haal na 10 minuten de aluminiumfolie van de bloemkool af en bak de bloemkool nog eens 10 minuten op 180 graden Celsius.
Voor 4 personen
Totaal calorieën gerecht: 507 Kcal
Totaal aantal calorieën per portie: 127 Kcal
Eiwit: 26
Koolhydraten: 16
Vet: 33