Een geweldige variatie op de traditionele kipnuggets zijn deze bloemkoolnuggets.
Koolhydraat-arm, dus perfect voor de lekkere trek of snack wanneer je de benodigde koolhydraten voor de dag al bijna binnen hebt. Voor dit gerecht hebben wij fijngesnipperde kant en klare bloemkool gekocht, die onder andere verkrijgbaar is bij de Albert Heijn.
Op deze manier heb je deze heerlijk snack binnen no-time op tafel staan en kan er direct worden genoten.
Ingrediënten: (VOOR CIRCA 15 BLOEMKOOLNUGGETS)
10 gr verse peterselie
30 gr jonge belegen 30+ kaas, geraspt
30 gr mozzarella, geraspt
30 gr paneermeel
100 gr bloemkool, geraspt
2 middelgrote eieren
theelepel knoflookpoeder
theelepel chili vlokken
zout en peper
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding
Bereiding:
1. Neem een schaal en breek de eieren hier boven open
2. Voeg op de bloemkool na alle ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar
3. Voeg de bloemkool toe en meng het geheel nogmaals goed door
4. Draai met je handjes balletjes van het bloemkool mengsel
5. Vet de bakplaat van de Airfryer in, leg de bloemkool nuggets op de bakplaat en druk ze een beetje plat
6. Bak de bloemkoolnuggets in een voorverwarmde Airfryer in circa 12 minuten op 170 graden goudbruin en draai ze halverwege om
Voor ongeveer 15 bloemkool nuggets.
Totaal calorieën gerecht: 488,50
Totaal aantal calorieën per bloemkoolnugget: 32,56
Eiwitten: 36,48
Koolhydraten:34,48
Vetten: 21,60